Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

"ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ στη ΣΚΥΡΟ!"

"Σε σχέση με την πυρκαγιά στη Σκύρο!"

"Και τα επακόλουθα;

Δεν είταν ώρα για τέτοιες γραφές προείχε το σβήσιμο ή το καταλάγιαμε τις φωτιάς, και είναι τραγικό το να είσαι τόσο απέλπιδα μακρυά όστε να μην μπορείς να βοηθύσεις.

Πέρα απο την ευχή και ελπίδα να μην χαθούν ζωές, και πάνω απ' όλα των δεμένων και στην τύχη τους αφημένων σκύλων, για τό μόνο που μπορώ να κάνω σ' αυτό το δράμα είναι να θρηνώ για τα μελλούμενα...

Σχετικά με την πρόσφατη πυρκαγιά στο βόρειο τμήμα του νησιού δεν θα είναι καθόλου παράξενο να ξεπεταχτούν συμβόλαια επί των καμένων εκτάσεων από την εποχή των απαλλοτριώσεων για το αεροδρόμιο της Σκύρου όπου δικονομικά θα έχουν προσεταιριστεί, μέσω επικαλούμενης ιδιοκτησίας χορτονομών, δια δικονομίστικων "δικαστικών" αποφάσεων την ιδιοκτησία (τάχατες) και επί του εδάφους της χλόης των κατσικιών, οπότε αν δεν ελεγχθούν τα κατά του Δημοσίου και της Εκκλησίας του Δήμου της Σκύρου "δικαιοβατορικώς" πεπραγμένα, εκ του παρελθόντος θα γίνει τερατώδης κατοχύρωση στο κτηματολόγιο, νομιμοποίησης "κτηνωδών ενστίκτων" επί των καμένων εκτάσεων, μέσω και του κτηματολογίου, καθώς το ΝΠΔΔ του Δήμου Σκύρου, εκπροσωπούμενου δια του δημάρχου, κατά μεν το έλατω του πρέπον του πολιτικού τους ήθους, δεν θα τις έχει καταγράψει και καταθέσει στην στη ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΔΚΕ) που με έγραφό της από την 12-3-08/1165 πήρε την πρωτοβουλία να μελετήσει και να προτείνει λύσεις σχετικά με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ο.Τ.Α. σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) και του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ. Κατόπιν σχετικού έγγραφου προς τους Ο.Τ.Α (ΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΜΕΡΑ) 21 Απριλίου 2008 από την (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) για την ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΩΝ. Έχει η διαδικασία τελειώσει?

Τουτέστιν με τον μη συγκριτικό έλεγχο τις καταγραφής στοιχείων για την ενιαία ακίνητη περιουσία περιουσία του ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΡΟΥ, όχι μόνον βενταλιοδώς θα αναφυηθούν πλασματικά συμβόλαια του όσο πιάνει το μάτι της απληστίας, αλλά και δικονομίστικα συμβόλαια χορτονομών με απαιτήσεις κυριότητας επί των εδαφών του Δημοσίου και του Δήμου Σκύρου.

Οι επί Τουρκοκρατίας Κοτζαμπάσηδες δεν προσαρμόστηκαν ακόμα στο πνεύμα της απελευθέρωσης της Ελλάδας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Για το Δήμο Χαλκίδας είναι εμφανές το πρόβλημα που υπάρχει για την ανάπτυξη της πόλης και τις ανάγκες των πολιτών, το έχουν επανειλημμένα διαπιστώσει στο δικαστήριο της Χαλκίδας, όπου το ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ κατοχυρώνετε μεν σε κατ' επιλογή υποθέσεις αλλά δικαιοβατήτε κατ' επιλογή όταν πρόκειται για τη Σκύρο.
Γιατί? Έχει η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ δυο μέτρα και δυο σταθμά για το ΔΙΚΑΙΟ?

Σχετικές δηλώσεις που δεν θα αγγίξουν τους ηθικούς αυτουργούς τις σύνταξης πλασματικών συμβολαίων επί των δημοτικών δασικών εκτάσεων, και της Δημοτικής χορτονομής, αλλά και τους προστάτες αυτών με πολιτική κάλυψη και απόκτυρη στοιχείων από την δικαιοσύνη των διαχρονικών δικαιωμάτων του Δήμου Σκύρου επί των στοιχείων της περιουσίας του.

("Ο δήμαρχος Σκύρου κ. Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, σε δηλώσεις του, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πυρκαγιά οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα...")

("Ο Βαγγέλης Αποστόλου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και πρώην βουλευτής Ευβοίας, από τη Σκύρο, την οποία επισκέφτηκε με αφορμή την πυρκαγιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
2. Να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι")

Και άλλα που δεν τολμά κανείς να τα αγγίξει?

Λόγω του επίορκου?

Και έτσι δεν μπορεί κανείς να πει ότι τον κύταζαν στα μάτια και δεν του λέγαν την αλήθεια, αφού ο άνθρωπος αντί για περιήγησει έκανε συντονισμό της πυροσβεστικής!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: